Košickí hokejisti vyhrali v Nitre 4:7 v 3. semifinále play off

29.03.2013 Celý región

Nitra 28. marca (TASR) - Košickí hokejisti vyhrali vo štvrtkovom zápase semifinále Slovnaft play off Tipsport extraligy na ľade Nitry 7:4 a v sérii vedú 2:1 na zápasy /na štyri víťazstvá/.

HK Nitra - HC Košice 4:7 (1:3, 2:3, 1:1)
Góly: 6. Tománek (Pupák), 23. Novák (Hrnka, Vosátko), 29. König (Stümpel), 47. König - 2. Slovák (Spilar, Štrbák), 7. Takáč (Spilar), 14. Jenčík (Haščák), 27. Jenčík (Haščák, Cebák), 30. Pašek (Takáč), 36. Haščák, 59. Haščák (Jenčík, Štrbák).
Rozhodovali: Müllner, Jonák - Šefčík, Valach,
vylúčenia: 4:7,
presilovky: 1:1,
oslabenia: 0:0,
3600 divákov
/na zápasy: 1:2/

Zostavy:

Nitra: Laco (36. Hollý) - König, Bača, Vantroba, Trefný, Nádašdi, Rais, Vosátko, Ordzovenský – Tománek, Stümpel, Pupák - Kmeč, Podstavek, Kadura - Jokila, Hamrák, Mašlonka - Novák, Chrenko, Hrnka

Košice: Hylák - Cebák, Štrbák, Takáč, Šeda, Martin Chovan, Macejko, M. Novák, Deyl - Haščák, Pašek, Jenčík - Gmitter, Marcinko, Spilar - Novotný, Slovák, Jokeľ - Matis, Mlynarovič, Svitana


Priebeh zápasu:


Už po 76 sekundách využili hostia presilovku a odchovanec Nitry Marek Slovák prekonal Laca v bráne Nitry. V 6. minúte bolo vyrovnané, keď Pupák posunul puk Tománkovi pred bránu Košíc a ten zblízka skóroval. Prešlo však iba 18 sekúnd a hostia opäť viedli po góle Takáča - 1:2. V 14. minúte prišiel ďalší gól Košičanov, keď Haščák poslal puk z pravej strany Jenčíkovi a ten stanovil skóre prvej tretiny na 1:3.

Druhá tretina bola gólovo ešte bohatšia ako prvá. V 23. minúte predviedol Lukáš Novák parádne sólo, ktoré zakončil blafákom - 2:3. No od 27. minúty viedli Košice znovu o dva góly, keď Laca prekonal zblízka znovu Jenčík, ktorý pohotovo dorazil puk do bránky Nitry. O dve minúty Nitrania opäť stiahli náskok, po buly König vystrelil od modrej a puk skončil za Hylákom – 3:4. V polovici stretnutia posunul Takáč puk na Dušana Pašeka, ktorý spomedzi kruhov švihom prestrelil domáceho brankára. A keď v 36. minúte poslal Haščák prudkú strelu švihom priamo do vinkla, Laca vystriedal v bráne Nitry Hollý.

V 7. minúte tretej tretiny sa dostal puk ku Königovi a skvele strieľajúci obranca potvrdil svoju povesť - 4:6. 65 sekúnd pred treťou sirénou stiahol Antonín Stavjaňa brankára, čo hostia využili na stanovenie výsledku na 4:7.

Hlasy po zápase:

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Vstup do zápasu nám dnes absolútne nevyšiel, s výnimkou Stümpelovej formácie ostatné nemali pohyb ani dôraz, bolo to len také platonické útočenie a neboli sme dôrazní ani v obrane. Košice si získali späť ten zápas, ktorý sme vybojovali u nich, ale už len kvôli divákom chceme zajtra vyhrať."

Milan Staš, tréner Košíc: "Rýchlym gólom Mareka Slováka sme udali tón tomuto stretnutiu, aj keď nás súper dostal v niektorých chvíľach pod tlak, zabojovalo celé mužstvo, odmenou čoho bolo pekné víťazstvo."
 

Vyberte región